מי ומה - גמר #1
מה אומרת הסטטיסטיקה? מי השופטים? מי משדר? מה עוד מעניין? מה היה לתומר גינת ודני פרנקו להגיד? כל המי ומה לקראת המשחק הראשון בסדרת גמר הפלייאוף מחכים לכם בכתבה הבאה
07/06/2023
נגד מי משחקים?
מכבי ת"א
מה משחקים?
גמר הפלייאוף, המשחק הראשון בסדרת הטוב מ-3
מה עם כרטיסים?
כל הכרטיסים נמכרו
מי שופט?
עומר אסתרון, עופר מנהיים, צחי הבדלי
מי משדר?
5SPORT
מי משחק?
סגל הפועל: אייל הראל, אקסבייר מנפורד, גיל בני, בר טימור, אדם אריאל, ג'יילן הורד, עידן זלמנסון, נבות ינאי, צ'ינאנו אונואקו, תומר גינת, ג'ורדן מקריי, ג'ייקובן בראון.
סגל היריבה: לורנזו בראון, ווייד בולדווין, ג'רל מרטין, רפי מנקו, רומן סורקין, גיא פניני, ג'ון דיברתולומיאו, ג'ייק כהן, תומר אגמון, אלכס פוית'רס, יפתח זיו, בונזי קולסון
מה אומרת הסטטיסטיקה?
- החל מעונת 78/79 התקיימו בישראל 79 סדרות של הטוב משלושה משחקים במסגרת הפלייאוף העליון: 48 מהסדרות הסתיימו בסוויפ 0:2 (61%), 31 מהסדרות הגיעו למשחק שלישי מכריע (39%).
- הפועל היא הקבוצה היחידה העונה שניצחה סדרת פלייאוף ללא יתרון ביתיות.
- ב-8 מתוך 10 סדרות הגמר הקודמות בשיטת הטוב משלושה משחקים, הקבוצה שניצחה במשחק הראשון המשיכה לזכייה באליפות.
- זוהי הפעם הראשונה ששתי הקבוצות מגיעות למעמד הגמר במאזן נקי מהפסדים בפלייאוף.
- 3 מתוך 4 הסדרות האחרונות בין הקבוצות שהתקיימו בשיטה של הטוב משלושה משחקים, הגיעו למשחק מכריע.
- 7 מתוך 12 המפגשים האחרונים בין הקבוצות בכל המסגרות הוכרעו בהפרש של חמש נקודות ומטה.
- הפועל שיפרה את ההגנה בפלייאוף ועצרה את יריבותיה על 68.8 נקודות. 48% לשתיים, 6.6 שלשות ב-26% ומדד 68.2, לאחר שבחמשת משחקי הבית העליון ספגה 89.8 נקודות, 55% לשתיים, 10.0 שלשות ב-36% ומדד 95.0.
- הפועל גם מדורגת ראשונה בפלייאוף בלא מעט מדדים התקפיים: 92.2 נקודות, 57.6% לשתיים, 24.8 אסיסטים, 39.6 נקודות בצבע, 23.8 נקודות מאיבודי כדור ומדד ממוצע 117.4.
מה עוד מיוחד?
לא באמת צריך להגיד מה מיוחד במשחק. יאללה הפועל!
מה אומרים?
דני פרנקו: "הרעש מסביב לא חלחל. אני חושב שהמשחק יוכרע בריבאונד, זו נקודה חשובה עבורינו. נבוא לשחק בדרך שלנו".
תומר גינת: "זה רגע גדול למועדון, אני שמח מאוד שהגענו לזה אבל אף אחד לא רוצה לעצור פה. אנחנו לפני מטרה נוספת שחשובה לנו מאוד ואנחנו מוכנים. יאללה הפועל!"